Terug

Waar voldoet een goede flexplek aan?

Als freelancer heb je vaak geen vaste plek om te werken. Van mij is dit echt een bewuste keuze, omdat ik het fijn vindt om nieuwe plekken te ontdekken die goed zijn voor mijn inspiratie. En vele van ons hebben aan een laptop genoeg om het werk te doen, dus dan kan het ook makkelijk. Je vind mij dan ook vaak in een koffietentje, op een flexwerkplek of gewoon aan de keukentafel. Maar waar voldoet een goede werkplek aan? Met deze checklist vind je in no-time de perfecte plek.  

 

1.Een goede internetverbinding

Het is zo logisch tegenwoordig, maar zo belangrijk dat ik hem toch benoem: een goede internetverbinding is cruciaal om het werk goed te doen. Niets irritanter dan traag internet hebben, continu opnieuw moeten inloggen of je eigen hotspot voor 8 uur aan moeten zetten. En hoewel de meeste koffietentjes internetverbinding hebben, kun je niet verwachten dat deze voldoet aan jouw behoefte aan snelheid. Dit kun je wel verwachten van flexwerkplekken en vaak gaat dit dan ook goed.  

2. Oplaadpunten

Toch je telefoon even op je hotspot, een uurtje facetimen met je opdrachtgever, een paar uur achter elkaar op je laptop en voor je het weet sta je op 17%. En dat terwijl je zo lekker in de flow zit, houd je batterij je tegen. Vind daarom een plek waar je altijd je laptop kan inpluggen om op te laden. En vergeet nooit je oplader mee te nemen ;)  

3. Lunchen

Ondanks dat ik geen vaste kosten heb voor mijn werkplek, lopen mijn variabele werkplekkosten best op. Een koffietje hier, lunchen daar en een theetje om de laatste uurtjes door te komen. En dit is af en toe niet erg, maar elke dag zoveel geld uitgeven vind ik gewoon zonde. Een plek waar ik kan werken en waar ik mijn eigen lunch kan eten, dat zou fijn zijn.  

4. Mede-werkers

Een heerlijk gevoel om alleen te werken, zonder alleen te zijn. Om te zien dat anderen ook op deze manier werken, geeft mij een trots gevoel en een gevoel van verbinding. Daarbij is af en toe een praatje maken tussendoor en geïnteresseerd zijn in de medemens een welkome afleiding wanneer ik even een pauze nodig heb.  

 

5. De juiste tafel- en stoelhoogte

Het lijken van die kleine details, maar ik kan zo 6 uur achter elkaar zitten en dan wil ik wel goed zitten. Hoofdpijn, nekpijn en een lelijke nekbochel zijn anders het gevolg. Dus zit ik niet lekker, dan verhuis ik snel naar een andere plek.  

Voor mij zijn deze punten cruciaal om ergens fijn te werken. Juist door verschillende mogelijkheden te proberen, merk ik of een plek aan deze punten voldoet. Soms merk je al snel genoeg dat dit niet het geval is en soms heb je er ineens weer twee  pareltjes bij.  

Deze blog is geschreven door Cindy Stechweij, creatief schrijver en storyteller. 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.